top of page
Brolänk Övergångskonstruktioner

Övergångskonstruktioner

Övergångskonstruktioner - En viktig del av broars långsiktiga hållbarhet 

Övergångskonstruktioner är en viktig del av broar. De tillåter broar att expandera och dra ihop sig utan att skadas. Detta är viktigt eftersom variationer i temperatur och trafikbelastning kan ändra längden på broar. Högakustenbron kan till exempel röra sig med nästan två meter vid respektive landfäste.

 

Brolänk är generalagent för Maurer och RSAG och deras marknadsledande övergångskonstruktioner. Maurers övergångskonstruktioner är av typen ”Nosing expansion joints” och ”modular expansion joints” och  är tillverkade av högkvalitativa material och är utformade för att hålla i upp till 50 år, vara tät och fungerande i alla lägen. RSAGs övergångskonstruktioner är av typen ”flexible plug expansion joints” och är utformade för att hålla en så tyst och jämn övergång som möjligt samtidigt som den är underhållsfri.  

 

Våra övergångskonstruktioner återfinns runt om i hela vårt avlånga land och anledningen är att de håller rätt kvalitet och har en hög livslängd jämfört med många konkurrenter. Detta är något vi är stolta över och som vi anser är viktigt att ta i beaktande när man väljer produkter till sina projekt.

Om du vill säkerställa att din bro är funktionell i många år framöver är det viktigt att den är utrustad med rätt övergångskonstruktioner. Vi hjälper gärna till om ni behöver hjälp med utformning, ritningar, montage med mera. Det är bara att slå en signal eller skicka ett mail så återkommer vi. Brolänk hjälper dig att hitta den bästa lösningen.

 

Du kan få fördjupad information om du laddar ner våra produktblad

bottom of page